Hårvildt

Sad her den anden dag og skulle finde på noget at servere til datterens 7 års fødselsdag hvor hele den pukkelryggede kom på besøg, normalt ville jeg have lavet pulled pork, men dette havde vi fået kun 4 dag før et andet sted.
Jeg faldt over en opskrift på pulled rådyr og forsøgte mig med den, den fik 10 timer i grillen (ovnen kunne også have været brugt) ved 100-110 grader og var fantastisk mør og saftig og blev selvfølgeligt serveret med coleslaw og hjemmelavede burgerboller

DSC_0750.jpg

 

Rub er lavet som følger 
dog doblet op, da der jo var 2 køller (kunne også være bove eller andet vildtkød)
3 - 4 dl ketchup
3 spsk ahornsirup
3 spsk hp sauce
3 spsk sennep
3 spsk soya
3 spsk olivenolie
3 spsk paprika
3 spsk farin
3 tsk oregano
2 fed hvidløg
1 frisk chili eller tørret chili
1 tsk Cayenne
1 spsk flagesalt
1 spsk stødt spidskommen
ligge natten over i rubben

et flettet tæppe af bacon over køllerne til at holde på fugtigheden
ca 10 timer på grillen ved 100-110 grader og marinaden over 2-3 gange undervejs
derefter falder det bare fra hinanden og var slet ikke tørt.

- gode burgerboller eller ciabataskiver
- rødløg
- agurk
- coleslaw af spidskål, gulerødder og syltet drueagurk (brugte nu en classisk US coleslaw)
- dressing af eddike, sukker og salt
- chillimayonaise af en god mayonaise og sød chillisauce
Og så er der bare tilbage at 'bygge' burgeren

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/