For at begynde med begyndelsen - Fredag morgen ingenting skide koldt frøs med anstand - Fredag aften et rålam fra sidste år kommer ud af rapsen lige overfor stigen og går i kanten af rapsen hele vejen op på toppen af bakken og videre væk langs rapsen, både morgen og aften var vinden lige ind fra sydvest,

Lørdag morgen sprang jeg let og elegant over og kørte til Holmgaard om aftenen jeg var der kl ca. 19,00 og havde bestemt mig for at gøre det anderledes da vinden var fra samme retning, jeg gik ud langs med bækken helt hen til jeg var overefor gyvelbakken, der lagde jeg mig ned i grøftekanten, det var rigtig godt, så godt og varmt (højt solskin) at man skulle passe på ikke at blinke for lang tid af gangen jeg tror jeg havde et langt blink ved ottetiden for da jeg igen kiggede op på gyvelbakken var der et dyr kommet ud af rapsen samme sted som rålammet dagen før.

Kikkerten frem finde dyret, for f..... det var en buk, langt over ørehøjde var stængerne, så byttede man kikkert til den med ildrøret under og bukken var der stadig og klokken ca 20,20 forendte den med en god lidt høj bladkugle og blev på stedet, så manden var glad og bukken mærkede ingenting.

Den var tung at bære hen til bilen(vejen)

Min vurdering er at bukkens alder er 3 måske 4 år (ingen løse tænder og låsen var nem at åbne )

Det var min historie så nu har jeg kun at sige Knæk og Bræk til de øvrige jægere der har Bukkejagt i Holmgaard

 

Mvh.

Christian Nørgaard

For billede af bukken - tryk på den "grønne tekst" her under

DSC_0023.JPG 

 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/