Hjortevildtsjagt

Er du interesseret i at komme med i foreningens hjortevildtsjagt? - så er det senest ved foreningens første fællesjagt i gældende jagtår, at tilmelding til dette skal ske.

I foreningen tilbyder vi, til de medlemmer, som skulle være interesserede, mulighed for anstandsjagt på hjortevildt på foreningens arealer.

1. For at kunne deltage i hjortevildtsjagten skal man have indløst partoukort til fællesjagterne for den pågældende jagtsæson, samt betale 500 kroner seperat for hjortevildtsjagten.
  2. For at kunne få et lod til hjortevildtsjagten, skal man have været medlem af Klokkerholm Jagtforening i mindst 2 år.
  3. Der rapporteres umiddelbart efter endt jagt hvad man har skudt til Christian på 26144089

Regler for anstandsjagt på hjortevildt
Jagten udøves på det stykke, som den enkelte jæger selv vælger på jagtdagen (markeringen placeres på tavlen i jagtstuen - man kan ikke flytte til et andet stykke i den valgte anstand/outing. Jagten starter først når man sidder i stigen - og slutter igen når man kravler ned af stigen.

Der må ikke skydes over asfalteret vej!

Der må skydes: kronhjort, kronhind og kronkalv samt dåhjort, då og dåkalv

Skydes der en stor kronhjort (hjort med mindst 5 sprosser på minimum 2 cm på en stang), eller dåhjort større end stanghjort, så er jagten ovre på disse for den enkelte jæger - vedkommende må herefter kun jage hundyr og kalve af både kronvildt og dåvildt. Der må ikke skydes til mere end et dyr pr. situation, altså må man ikke doublere til hjortevildtet!

Hvert år må der skydes 4 store kronhjorte  (2 på Holmgaard, 1 på Tangelbjerg og 1 i Rimmergaarden samt 4 store dåhjorte (2 på Holmgaard, 1 på Tangelbjerg og 1 på Rimmergaarden)

Hver jæger kan frit benytte jagten for de 500 kroner et lod i hjortejagten koster.

Der skydes efter den gældende lovgivning samt foreningens ovenstående etiske regler:

Kronspidshjort og kronhjort større end spidshjort med mindst 5 sprosser på minimum 2 cm på den ene stang: 01.11-31.12

Øvrige kronhjorte: ingen jagttid

Kronhind og kronkalv 01.11-15.01

Då, dåkalv og dåspidshjort: 01.12-15.01

Dåhjort større end spidshjort: 16.12-31.12

Pris for hjortevildtet:

Skydes der kronvildt er prisen følgende:

Kronkalv 750 kroner
Kronhind 1200 kroner
Kronspidshjort 1500 kroner
Kronhjort ulige 10 ender eller mere - fast pris 4500 uanset størrelse

Skydes der dåvildt er prisen følgende:

Dåkalv 600 kroner
Då 1000 kroner
Dåspidshjort 1500 kroner
Då halvskuffel + fuldskuffel - fast pris 3200 uanset størrelse

Ræv må gerne reguleres på jagterne - mårhund skal reguleres

Tilmelding
Tilmelding kan ske til Christian Nørgaard på tlf: 26 14 40 89 eller mail: chassnor@gmail.com.